11 juli 2015 Jazzmuseum R’dam | Jazz & Poëzie | North Sea Round Town

next show  -   Jazz & More@De Waag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

20150515-IMG_2746

In de Fenix Jazz Club van het Jazzmuseum Rotterdam begeleidt meesterbassist Harry Emmery Katja Gebbink (poezie) en Diana van der Bent (vocals).

Nog niet zo lang geleden besloten Diana van der Bent (zangeres), Katja Gebbink (dichter) en Harry Emmery (contrabassist) hun creatieve krachten te bundelen. De virtuoze jazzklanken van Emmery’s contrabas combineren op wonderlijke wijze met de fenomenale stem van Diana van der Bent en de meeslepende woorden van Katja Gebbink. Wie zich durft te laten meevoeren door dit kersverse trio zal- wellicht met de ogen gesloten- op ongekende plekken komen en de kunst van woord en klank weten te verstaan.

Jazzmuseum Rotterdam
Veerlaan 9 Rotterdam
Toegang gratis, zonder toegang museum. Museumtickets 8,50 euro
website jazzmuseum

Over het museum

Het Jazz Museum Rotterdam is een initiatief van Wim van Zon die met Music Inspired Art al 10 jaar o.a. de jaarlijkse North Sea Jazz art show organiseert. In de afgelopen jaren hebben beroemde jazzfotografen en nationale en internationale beeldend kunstenaars op het festival geëxposeerd. Ook worden ieder jaar posterontwerpen voor het festival, gemaakt door studenten van de Willem de Kooning Academie, getoond op het festival.

Omdat deze bijzondere tentoonstellingen alleen toegankelijk zijn voor bezoekers van het North Sea Jazz Festival, en om te vieren dat het festival voor de tiende keer in Rotterdam georganiseerd wordt, ontstond het plan om een groot overzicht met het beste werk van de afgelopen 10 jaar te laten zien op een typisch Rotterdamse locatie.

Het is de Fenixloods 1 geworden, het oude havenpakhuis dat binnenkort door Heijmans herontwikkeld gaat worden tot de Fenixlofts. De Fenixloods 1 is van 6 juni tot en met 19 juli nu het bruisende jazzhart van de stad met 7 jazztentoonstellingen, de Phoenix Jazz Club, een fotostudio waar dagelijks fotoshoots zijn. Het evenementenprogramma omvat concertjes, lezingen, filmvoorstellingen en workshops. Het museum is iedere dag een bezoek waard.

 

 

 
 
previous next
X