CD release Tout finit!

next show  -   Jazz & More@De Waag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

TOUT FINIT PAR DES CHANSONS | VOORSTELLING & ALBUM RELEASE
vrijdag 5 oktober – 20:00 uur (zaal open vanaf 19.30)
Theater ’t Kapelletje Rotterdam

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Theater ’t Kapelletje. Klik hier voor de link.

Wees welkom in naoorlogs Saint-Germain-des-Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden. De plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld én de plek waar jonge mensen met een gemeenschappelijk oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek, schoonheid…

Met dezelfde eenvoud en intimiteit waarmee indertijd de grote chansonniers in wording optraden in kelders en cafés, brengt Diana van der Bent haar favoriete chansons van onder meer Barbara, Brel, Brassens, Moustaki, Ferré en Gainsbourg ten gehore. Paul den Bakker begeleidt haar op gitaar. Met anekdotes over deze bijzondere chansonniers en de mensen die hen een duwtje in de rug gaven op hun pad naar wereldfaam, krijgt u niet alleen een chanson-voorstelling maar een heel tijdperk cadeau. De projectiebeelden van Ruben Maalman maken de beleving compleet en laten u heimwee krijgen naar naoorlogs Saint Germain des Prés. Zelfs al u er toentertijd niet bij was…

‘Tout finit par des chansons’ bestaat uit:
Diana van der Bent (zang en vertelling), Paul den Bakker (gitaar), Ruben Maalman (projectiebeelden), Piet van der Pas (regie).

Deze voorstelling is ter gelegenheid van de presentatie van het album ‘Tout finit par des chansons’, dat opgenomen en geproduceerd werd in samenwerking met platenlabel TRPTK. Speciaal voor dit feestje is Russische top-celliste Maya Fridman te gast om de muziek extra kracht bij te zetten.

5 oktober 2018
Theater ’t Kapelletje
Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30)
Entree: gratis

Het theater heeft geen eigen parkeergelegenheid, maar is op 10 minuten loopafstand van het centraal station van Rotterdam. Voor meer info over de locatie klik hier.

 

 
 
previous next
X