GEANNULEERD

next show  -   Chansons @Den Haag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

HELAAS IS DIT CONCERT GEANNULEERD IVM HET CORONAVIRUS, WE HOUDEN U OP DE HOOGTE VOOR EEN NIEUWE DATUM (naar verwachting najaar 2020)

Concert: Diana van der Bent, zang en Maya Fridman, zang en cello

Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht genre, taal of achtergrond.

Op 22 maart 2020 spelen Diana van der Bent (zang) en Maya Fridman (cello & zang) een duoconcert met stukken uit zowel het (modern) klassieke repertoire als klassiek gezette volksliederen uit onder meer Armenië en Georgië.

Diana van der Bent

Diana van der Bent begon haar werkzame leven als juriste, maar maakte al snel de stap naar professioneel musicus. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Utrecht, waar zij naast onderricht in jazz en gerelateerde stijlen ook een gedegen scholing in klassieke zang ontving.

Na haar studie heeft Diana zich ontwikkeld naar een veelzijdig vocaliste met een breed werkveld. Ze nam een duo cd op met jazz contrabassist extraordinaire Harry Emmery, maakte diverse muzikale theatervoorstellingen en is als alt-mezzo sopraan actief bij klassieke concerten.

In 2018 bracht zij haar album Tout finit par des chansons – naar haar gelijknamige muzikale theatervoorstelling – uit op het Utrechtse label TRPTK. Diana is finaliste van het Concours de la chanson Alliançe Francaise 2019.

Maya Fridman

Maya Fridman werd geboren in 1989 in Moskou en speelt sinds haar zesde cello. Haar zoektocht naar nieuwe muziek en experimenten voerde haar naar Amsterdam, waar ze in 2016 cum laude afstudeerde aan het Conservatorium. Fridman is een meestercelliste die alles kan en alles speelt: klassiek, pop, (gothic) rock, folk, jazz, nieuwe muziek of flamenco. Dankzij haar veelzijdigheid en vurige, emotionele manier van spelen zijn er steeds meer componis-ten die speciaal voor haar stukken schreven.

Ze bracht in 2017 en 2018 vier albums uit op het Utrechtse label TRPTK: The Invisible Link met werk van Alfred Schnittke, Pēteris Vasks en Arvo Pärt; Red Velvet met stukken van onder meer Karen Tanaka, Gaspar Cassadó en Kaveh Vares, die het titelstuk speciaal voor Fridman schreef; The Fiery Angel, een bewerking van de gelijknamige opera van Profokiev voor cello en piano en meest recent: Canti d’inizio e fine een indringend werk dat eveneens speciaal voor haar werd geschreven door componist Maxim Shalygin.

Maya is musician-in-residence bij Gaudeamus. In 2018 was ze genomineerd voor de Grach-tenfestival Prijs en in 2019 won zij de felbegeerde Dutch Classical Talent Award.

 

 
 
previous next
X