Tout finit@Soutterain P3

next show  -   Chansons @Den Haag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

Tout finit par des chansons, alles eindigt met een lied…

Datum : vrijdag, 21 september 2018
Tijd : 20:00 uur, inloop 19:30 uur
Locatie : Souterrain P3. Pijnackerplein 3 te Rotterdam
Entree : gratis, wél reserveren via email: souterrainp3@gmail.com
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Liefhebbers van het Franse literaire chanson kunnen op vrijdagavond 21 september bij Souterrain P3 terecht voor een echte expérience Parisienne met ‘Tout finit par des chansons’.

Tout finit par des chansons is een theatrale muziekvoorstelling van vocaliste Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker. In intieme setting brengen zij prachtige chansons van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Ferré en Moustaki. Tussendoor vertelt Diana over naoorlogs Saint Germain des Prés en haar zingende poëten. Kunstenaar Ruben Maalman maakt de voorstelling compleet met projectiebeelden die je heimwee doen krijgen naar een bijzondere tijd en plek in de geschiedenis van Parijs, zelfs wanneer je er toentertijd niet bij was..

Diana van der Bent is een veelzijdig vocaliste, geschoold in zowel lichte als klassieke muziek. Na haar afstuderen aan het Utrechts conservatorium in 2012, nam zij in 2015 haar debuut cd op met contrabassist Harry Emmery. Sindsdien ontwikkelde ze diverse – zeer uiteenlopende – muzikale voorstellingen die gek genoeg telkens één gemene deler hadden; in elke voorstelling zat wel een Frans chanson…

Paul den Bakker studeerde gitaar bij jazzgitarist Erwin Beijersbergen en daarna bij muziekopleiding DJAM te Amsterdam. Naast zijn duo met Diana was hij actief in diverse formaties waaronder de fusiongroep Footprints. Voor Tout finit par des chansons schreef hij arrangementen en vermengt hij de rijkheid van jazzharmonie met de sensitiviteit en lyriek van het chanson.

Ruben Maalman heeft zijn potlood en penseel niet meer losgelaten sinds hij op zij veertiende zijn eerste stripverhalen publiceerde. Sinds zijn studie aan de kunstacademie van Rotterdam is hij werkzaam als beeldmaker in de breedste zin van het woord. Hij maakt allerlei illustraties, portretten, animaties, schilderijen en tekeningen met potlood, verf, krijt, inkt en pixels.

Mogelijk gemaakt door de Wijkraad Oude Noorden en organisatie Place Bon Ton – Pijnackerplein

 

 
 
previous next
X