oktober 2018

01 ma
20:00
Tout finit@Concert Dichtbij Rotterdam, Zuid-Holland More Info
Hesseplaats 51 3069 EA Rotterdam

Op 1 oktober spelen Diana en consorten TOUT FINIT PAR DES CHANSONS in Kostas de Griek te Rotterdam. Een muziektheatervoorstelling over het naoorlogse literaire chanson van o.m. Brel, Brassens, Barbara, Moustaki en Ferré.

Tout finit par des chansons | Alles eindigt met een lied…., bijvoorbeeld van Brassens, Brel, Barbara, Moustaki, Gainsbourg of Ferré. De plek van handeling? Het naoorlogse Saint Germain des Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden, de plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld, maar vooral de plek waar jonge mensen met een gedeeld oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek, schoonheid  oftewel het literaire chanson.

Voor meer info, kijken en luisteren klik HIER!

Tout finit par des chansons
Kostas de Griek
Hesseplaats 51
3069 EA Rotterdam

Aanvang 20.00 (zaal open 19.00)
Toegang € 7,50
Na afloop Tapas à € 7,50
Meer info over reserveren etc. volgt zo snel mogelijk.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Concert Dichtbij: https://www.concertdichtbij.com/

$nbsp;
05 vr
20:00
CD release Tout finit! Rotterdam, Zuid-Holland More Info
Van der Sluysstraat 176 3033 SR Rotterdam, Nederland

TOUT FINIT PAR DES CHANSONS | VOORSTELLING & ALBUM RELEASE
vrijdag 5 oktober – 20:00 uur (zaal open vanaf 19.30)
Theater ’t Kapelletje Rotterdam

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Theater ’t Kapelletje. Klik hier voor de link.

Wees welkom in naoorlogs Saint-Germain-des-Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden. De plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld én de plek waar jonge mensen met een gemeenschappelijk oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek, schoonheid…

Met dezelfde eenvoud en intimiteit waarmee indertijd de grote chansonniers in wording optraden in kelders en cafés, brengt Diana van der Bent haar favoriete chansons van onder meer Barbara, Brel, Brassens, Moustaki, Ferré en Gainsbourg ten gehore. Paul den Bakker begeleidt haar op gitaar. Met anekdotes over deze bijzondere chansonniers en de mensen die hen een duwtje in de rug gaven op hun pad naar wereldfaam, krijgt u niet alleen een chanson-voorstelling maar een heel tijdperk cadeau. De projectiebeelden van Ruben Maalman maken de beleving compleet en laten u heimwee krijgen naar naoorlogs Saint Germain des Prés. Zelfs al u er toentertijd niet bij was…

‘Tout finit par des chansons’ bestaat uit:
Diana van der Bent (zang en vertelling), Paul den Bakker (gitaar), Ruben Maalman (projectiebeelden), Piet van der Pas (regie).

Deze voorstelling is ter gelegenheid van de presentatie van het album ‘Tout finit par des chansons’, dat opgenomen en geproduceerd werd in samenwerking met platenlabel TRPTK. Speciaal voor dit feestje is Russische top-celliste Maya Fridman te gast om de muziek extra kracht bij te zetten.

5 oktober 2018
Theater ’t Kapelletje
Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30)
Entree: gratis

Het theater heeft geen eigen parkeergelegenheid, maar is op 10 minuten loopafstand van het centraal station van Rotterdam. Voor meer info over de locatie klik hier.

$nbsp;
13 za
16:00
Chansons@kunstroute Rotterdam, Zuid-Holland More Info
Watertorenweg 180 3063 HA Rotterdam

Op 13 oktober speel ik samen met Paul den Bakker op gitaar prachtige chansons, zowel uit onze voorstelling Tout finit par des chansons als andere pareltjes waarvoor in onze voorstelling geen ruimte meer was. We spelen dit concert in het kader van Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Locatie: Eethuis de Watertoren
Watertorenweg 180
3063 HA Rotterdam
Aanvang 16.00 uur

Website Kunstroute: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

$nbsp;
14 zo
15:00
Cruise Ctrl. + Diana Rotterdam, Zuid-Holland More Info
Rijnwaterstraat 11, 3063 HC Rotterdam

Op 14 oktober ben ik te gast bij jazzformatie Cruise Control om tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk wat prachtige stukken uit The American Songbook (en meer) te brengen in de Paleiszaal van DWL de Esch.

Aanvangstijd 15.00
Pompgebouw De Esch
Paleiszaal
Rijnwaterstraat 11
3063 HC Rotterdam

$nbsp;
27 za
20:00
Tout finit@’t Huys Dever Lisse, Zuid-Holland More InfoSet a reminder
Heereweg 349-A 2161 CA Lisse

Tout finit par des chansons tijdens Delft Fringe Festival

Tout finit par des chansons, alles eindigt met een lied..

Ben je liefhebber van het Franse literaire chanson of ben je benieuwd en wil je je laten verrassen? Kom dan op zaterdag 27 oktober a.s. naar het sfeervolle ’t Huys Dever te Lisse voor een avond ‘Tout finit par des chansons’.

Tout finit par des chansons is een theatrale muziekvoorstelling van vocaliste Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker. In intieme setting brengen zij prachtige chansons van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Ferré en Moustaki. Tussendoor vertelt Diana over naoorlogs Saint Germain des Prés en haar zingende poëten. Kunstenaar Ruben Maalman maakt de voorstelling compleet met projectiebeelden die je heimwee doen krijgen naar een bijzondere tijd en plek in de geschiedenis van Parijs, zelfs als je er toentertijd niet bij was..

Meer info, kijken en luisteren? Klik hier!

zaterdag 27 oktober
20.00 uur
Het Huys Dever
Kaartjes € 15,00 (cash, liefst gepast)
Reserveren verplicht via kasteeldever@gmail.com

Over Diana van der Bent
‘Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht stijl, taal of achtergrond.’

Met haar zowel licht als klassiek geschoolde stem verkent Diana graag alle uithoeken van de muziek want: ‘Hokjes? Die bestaan niet’.

Vóór Tout finit par des chansons maakte zij diverse succesvolle muzikale theatervoorstellingen in uiteenlopende muziekstijlen (jazz, theaterlied, klassiek). Ook nam zij in 2015 haar debuut cd Voice & Bass op met contrabassist Harry Emmery.  Nadat bleek dat in bijna ieder van haar projecten op de een of andere manier wel een Frans lied terug te vinden was, ontstond het idee voor Tout finit par des chansons. In gitarist Paul den Bakker vond zij een gedroomd begeleider en arrangeur.

Tout finit par des chansons ging in de zomer van 2017 succesvol in première in het Rietveld Theater te Delft. In september 2018 kwam de gelijknamige cd uit via platenlabel TRPTK. Op dit moment brengen Diana en consorten Tout finit par des chansons op de planken bij verschillende podia in Nederland.

 

$nbsp;