Liberate your voice @Yogazone Marbella!

next show  -   Chansons @Den Haag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

poster liberate your voiceTraining Liberate your voice | Yogazone Marbella

Op 15/16 september a.s. ben ik te gast bij yoga- en mindfulness-expert Lydia Mellaart van Yogazone Marbella (Spanje) en geef ik de training ‘Liberate your voice’ met elementen van stemtechniek, lichaamswerk en yoga.  Het kunnen laten ‘doorklinken’ van datgene wat in je leeft vereist dat je in contact bent met je lijf, je adem en je gevoel. Het maakt dat datgene wat je wilt overbrengen ook daadwerkelijk overkomt; of dat nu in een gesprek is of via een lied.

Ik studeerde dit jaar af als BML (Body & Mind Language) coach en trainer; een methode om via houding en beweging ervaren stagnaties bij mensen op de sporen en letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid te creëren. Ik ben heel gepassioneerd over de combinatie tussen BML, stem en performance. Een goede stemtechniek hebben is belangrijk, weten wat je zingt ook, maar een lied gaat pas echt leven op het moment dat je het kunt voelen en je je lijf beschikbaar hebt als expressiemiddel.

Ik heb mezelf hierin een mooie uitdaging gegeven door in het Frans te gaan zingen. Het op een authentieke manier zeggingskracht kunnen geven aan een lied dat niet iedereen zal verstaan, vergt overgave aan emotie en tegelijkertijd ook het kunnen hanteren daarvan ten behoeve van de voordracht. In mijn zanglespraktijk maak ik ook vaak de combinatie tussen muziek, stemtechniek en BML/lichaamsbewustzijn.  Ik kijk er naar uit om dit nu ook voor een groep te gaan doen.

Tsja… en om dat dan in Marbella te doen, is geen straf. J’aime mon travail!!

 

 
 
previous next
X