Over Sounds like a JAZZ affair

Het jaar 2012 werd ingeleid met de geboorte van een sprankelend nieuw muziekduo. ‘Sounds like a JAZZ Affair’ wordt gevormd door Diana van der Bent, vocaliste en Paul den Bakker, gitarist. Samen brengen zij een warme mix ten gehore van jazz met hier en daar een vleugje bossa nova, pop en chanson.

Het duo ‘Sounds Like a Jazz Affair’ is officieel ontstaan in 2012. Diana en Paul spelen echter al samen vanaf het moment dat eerstgenoemde de gitarist in 2008 uitnodigt om plaats te nemen in haar band. Het klikt direct tussen de twee en het duurt dan ook niet lang voordat de bandrepetities worden opgevolgd door duosessies waarbij de nadruk ligt op het zo ‘eigen’ mogelijk vertolken van stukken uit onder meer het jazzrepertoire. Het resultaat is Sounds like a JAZZ affair; een zangeres, een gitarist en prachtige liedjes uit het jazz -en wereldmuziekrepertoire.

Testimonials

Kerstconcert Synergos Amersfoort (2014)

Monique (gastvrouw):
Het was spannend om een concert voor het bedrijf te organiseren met een zangduo wat je nooit hebt gezien en dus nooit hebt zien optreden. Ik had er een goed gevoel over, meer niet. Toen het sympathieke duo binnenkwam, wist ik dat het goed was, dit ging een mooie fijne avond worden! Toen ik tijdens het inzingen een stukje Ave Maria hoorde, realiseerde ik me dat dit het mooiste geluid was dat ooit in ons pand weerklonken had. Daar zou die avond nog veel meer van volgen. Geweldige avonden vliegen voorbij, dat is het enige jammere eraan 😉

Mette: Geweldige zangeres die tot volle bloei komt door aan haar zijde een dijk van een gitarist te hebben. Samen maken ze een avond die een genot is voor je oren
Sanne: Het was prachtig om te zien. De hele ruimte vulde zich met geluid. De vibratie ging door mijn heen en harten gingen weer open. Ontwapenend. Magisch en liefdevol.
Laura: Diana en Paul staan garant voor een verrassende avond van pop, jazz tot klassieke muziek. De veelzijdige stem van Diana raakt je in je hart. Mooie mensen maken het plaatje compleet.
Claudia: Wat een muzikaal vermogen heeft dit paar! Stem en gitaar, meer is niet nodig. Warme volle klanken in de zaal, blijdschap, verdriet, samen zijn; alles wordt door Diana & Paul geraakt. Ik kijk uit naar meer.

Frans & Charlotte (2014)

Heel veel dank Diana en Paul. Met jullie mooie muziek hebben jullie ons huwelijk  in meer dan een opzicht luister bijgezet.  Begeleid door het fraaie gitaarspel van Paul zong Diana ontroerend mooi  aan het begin van de ceremonie Gracias a la vida van Mercedes Sosa. Tijdens de plechtigheid vertolkte Diana heel ingetogen Nina Simone’s My baby just cares for me. Daarna hebben ze onze gasten nog met veel meer muziek verwelkomd en verwend. We hebben over onze keuze voor Diana en Paul alleen maar complimenten gekregen. Diana en Paul, jullie zijn niet alleen een fantastisch professioneel duo, maar ook een heel leuk en aardig stel.

Sandra & Els

Iedereen werd stil toen Diana en Paul ‚ons’ Lied inzetten, en wij de trouwzaal inliepen. Een prachtig begin van de dag. Ook tijdens het tekenen van de trouwakte speelde Paul de muzikale versie van ons lied waardoor deze soms wat ‚langdurige’  handeling werkelijk werd omgetoverd tot een moment van verbinding en emotie. Later tijdens de aansluitende borrel speelden Diana en Paul aangevuld met band hun veelzijdige repertoire, en verrasten zij  ons opnieuw met een meer luchtige versie van ons Lied waarop we heerlijk konden dansen. Wij hebben Diana en Paul als zeer veelzijdig en betrokken ervaren tijdens onze bruiloft. Zij maakten echt het verschil!

Rijn Buve, Lions Club Leiden-Noordwijk

“Dank je wel, Diana en Paul. Jullie hebben de lustrumviering van onze club tot een onvergetelijke avond gemaakt. Enerzijds wisten jullie met heerlijke, zwoele en swingende achtergrondmuziek een fijne, ontspannen sfeer te produceren. Maar ook konden jullie, schijnbaar zonder enige moeite, de onverdeelde aandacht van het hele publiek vangen met een aantal fantastische en uiterst professioneel uitgevoerde nummers. Een aanrader voor zowel feesten, als stand-alone muzikale act.”

Voor boekingen en informatie neem contact op via info[at]dianamusic.nl.