TOUT FINIT PAR DES CHANSONS (try-out)

next show  -   Jazz & More@De Waag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

diana en paul FB

TOUT FINIT PAR DES CHANSONS

Na een succesvolle première van het programma TOUT FINIT PAR DES CHANSONS tijdens het Delft Fringe Festival 2016 is deze muziekvoorstelling uitgebreid naar een zogenoemd avondvullend programma met prachtige chansons van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Moustaki, Ferré en Gainsbourg. Laat u meevoeren naar Parijse sferen op een bijzondere locatie!

3 september a.s. | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | entree € 12,50 inclusief thee/koffie bij aankomst en een glaasje rosé / muntwater in de pauze | Locatie Smara Siddhi | IJsseldijk west 15 | 2935 AN Ouderkerk aan den IJssel | parkeergelegenheid aanwezig

RESERVEREN? JAZEKER DAT KAN HIER!
Reserveer voor 27 augustus a.s. en u ontvangt digitaal een unieke Early Bird Recording van een van de chansons uit de voorstelling (welke is een verrassing)!

Over Tout finit par des chansons

Tijdens deze sfeervolle muziekvoorstelling waant u zich terug in de kelders en kroegen van de naoorlogse Parijse wijk Saint-Germain des-Prés, dé ontmoetingsplaats voor beroemde filosofen, schrijvers en cineasten. De plek waar het geangageerde en literaire Franse chanson haar hoogtijdagen beleefde.

TFPDC slideshow versie

Juliette Gréco vertolkte er, aangespoord door Jean-Paul Sartre, haar eerste chanson en werd in korte tijd de muze van de existentialisten. Getalenteerde dichters schreven voor haar maar ook nog nauwelijks bekende zangers en liedjesschrijvers boden haar hun chansons aan. Ze nam werk op van onder andere Brel, Brassens, Ferré, Aznavour en Gainsbourg en bracht ze zo onder de aandacht van het grote publiek. De vedette Patachou liet in haar theaterrestaurant jonge veelbelovende artiesten optreden. Onder andere Brel en Brassens traden er geregeld op. Zij hielpen weer de jonge zangeres Barbara op weg. Die gaf op haar beurt Moustaki weer een duwtje in de goede richting door een duet met hem op te nemen, en zo hielp iedereen iedereen. Want ondanks hun verschillende achtergronden hadden ze één ding gemeen, de oorlog en hun herinneringen eraan.

Over Diana van der Bent

‘Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht stijl, taal of achtergrond.’ Met haar zowel licht als klassiek geschoolde stem verkent Diana van der Bent graag alle uithoeken van de muziek want: ‘Hokjes? Die bestaan niet’.

In 2015 bracht zij tijdens Delft Fringe het succesvolle ‘Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital’ op de planken waarin opera aria’s, showtunes en een onvervalste Shaffy elkaar afwisselen. Zij ontving voor deze voorstelling de Rijswijks Pracht juryprijs 2016. Ook bracht zij afgelopen zomer haar debuut cd uit waarop zij wordt begeleid door contrabassist extraordinaire Harry Emmery. Maar toeval of niet; in ongeveer alle projecten van Diana van der Bent zit wel een Franstalig lied. Voor Tout finit par des chansons werkt ze samen met Paul den Bakker. Niet alleen een geweldig gitarist en arrangeur, maar ook een gedroomd begeleider.

 

 

 
 
previous next
X