Tout finit par des chansons

next show  -   Vivaldi, Handel e.a.
DAYS HOURS MINUTE SECOND

Op 5 oktober 2018 kwam onze Tout finit par des chansons officieel uit via platenlabel TRPTK. Wil je de CD beluisteren en/of bestellen? Klik hier! Let op: dit is de link naar de fysieke cd, er zijn ook digitale downloads of USB sticks beschikbaar.

Album releasevoorstelling 5 oktober 2018

OVER TOUT FINIT PAR DES CHANSONS

Tijdens deze sfeervolle theatervoorstelling met muziek, gesproken woord en beeld, waant u zich terug

in de kelders en kroegen van de naoorlogse Parijse wijk Saint-Germain-des-Prés, dé ontmoetingsplaats voor beroemde filosofen, schrijvers en cineasten. De plek waar het geëngageerde en literaire Franse chanson haar hoogtijdagen beleefde.

Juliette Gréco vertolkte er, aangespoord door Jean-Paul Sartre, haar eerste chanson en werd in korte tijd de muze van de existentialisten. Getalenteerde dichters schreven voor haar, maar ook nog nauwelijks bekende zangers en liedjes-

Foto Hans Dunlop

schrijvers boden haar hun chansons aan. Ze nam werk op van onder andere Brel, Brassens, Ferré, Aznavour en Gainsbourg en bracht ze zo onder de aandacht van het grote publiek.

De vedette Patachou liet in haar theaterrestaurant jonge veelbelovende artiesten optreden. Onder andere Brel en Brassens traden er geregeld op. Zij hielpen weer de jonge zangeres Barbara op weg. Die gaf op haar beurt Moustaki weer een duwtje in de goede richting door een duet met hem op te nemen, en zo hielp iedereen iedereen. Want ondanks hun verschillende achtergronden hadden ze één ding gemeen, de oorlog en hun herinneringen eraan.

 

TOUT FINIT PAR DES CHANSONS wordt gezongen en verteld door Diana van der Bent, met Paul den Bakker op gitaar en visuals van Ruben Maalman. Regie Piet van der Pas. Voor geplande voorstellingen check de agenda!

Over Diana

Foto: Herman Baas

‘Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht stijl, taal of achtergrond.’ Met haar zowel licht als klassiek geschoolde stem verkent Diana van der Bent graag alle uithoeken van de muziek want: ‘Hokjes? Die bestaan niet’.

In 2015 bracht zij tijdens Delft Fringe het succesvolle ‘Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital’ op de planken waarin opera aria’s, showtunes en een onvervalste Shaffy elkaar afwisselen. Zij eindigde samen met haar pianist Rik Helmes met deze voorstelling op de tweede plaats voor de publieksprijs Delft Fringe 2015 en mocht in het jaar daarna tevens de Rijswijks Pracht juryprijs 2016 in ontvangst nemen. In de zomer van 2015 bracht zij haar debuut cd uit waarop zij wordt begeleid door contrabassist extraordinaire Harry Emmery. Maar toeval of niet; in ongeveer alle projecten van Diana van der Bent zit wel een Franstalig lied. Voor TOUT FINIT PAR DES CHANSONS werkt ze samen met Paul den Bakker. Niet alleen een geweldig gitarist en arrangeur, maar ook een gedroomd begeleider.

 

 

 
 
previous next
X