Eb & Vloed

next show  -   Eb & Vloed – Nijverdal
DAYS HOURS MINUTE SECOND

Diana van der Bent, Paul den Bakker en Piet van der Pas gaan doen waar ze goed in zijn. Diana zingt, Paul speelt gitaar, Piet vertelt. Na eerdere samenwerking in verschillende voorstellingen, waarbij Piet meestal de regie voerde, staan deze Delftenaren nu samen op het podium.

Zo veranderlijk als de zee is, zo veranderlijk is dit programma. Verwacht mooie, ontroerende en wonderlijke verhalen en gedichten van onder meer Annie M.G. Schmidt, Kurt Tucholsky en Hans Christian Andersen. Dit alles in samenspel met prachtige stukken uit het repertoire van onder meer Don McLean, Cole Porter, Kate Bush en Violeta Parra.

Cultuuranker Leidschenveen-Ypenburg mei 2023
Het was een top avond. Een volle zaal. Het publiek heeft genoten en noemde het “een pareltje” en was onder de indruk. Een podium met divers en verrassend talent, samengebracht in een prachtige en bijzondere voorstellingKunst in de Kamer Amersfoort -april 2023
Woorden schoten te kort; het was een geweldige voorstelling! Een 10 plus! Ik zal reclame maken bij KidK!
Kust in de Kamer Achterhoek – februari 2023
Jullie hebben ons afgelopen zondag een geweldige middag bezorgd met een mooi afwisselend programma. De stemming onder onze leden zat er goed in en er werd zelfs meegezongen met het lied van ‘Madeleine/Madelon’ met het verrassende einde. Alles sloeg goed aan en we kregen veel complimenten over onze keuze voor ‘Eb en Vloed’.
Kunst in de Kamer Abcoude – januari 2023
Een geweldige voorstelling! Iedereen was laaiend enthousiast. Het was gevarieerd en geestig met goede interactie tussen artiesten en publiek. Prachtige en ontroerende teksten van verteller en zangeres die goed op elkaar waren afgestemd, begeleid door bijzonder mooi gitaarspel. Het optreden van alle drie artiesten was van hoge kwaliteit.
Kunst in de Kamer Zeewolde – januari 2023.
Genoten van het optreden van Eb & Vloed. De meeslepende voordracht van Piet met veel herkenning vanuit het publiek, de ongelooflijk mooie en vooral veelzijdige stem van Diana en het ogenschijnlijk moeiteloze gitaarspel met de mooie klanken van Paul.
Familiebijeenkomst Broek in Waterland – juni 2022
“Wat een mooie, professionele voorstelling. Hartelijk dank voor het advies om dit optreden te boeken. Ze zijn niet alleen zeer professioneel, maar ook heel prettig om naar te kijken. Mooie, expressieve gezichten en warme stemmen. Het was een schot in de roos.


BIO

Diana van der Bent
Diana van der Bent begon haar werkzame leven als juriste, maar maakte al snel de stap naar professioneel musicus. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Utrecht, waar zij jazz en gerelateerde stijlen studeerde, maar ook een gedegen scholing in klassieke zang ontving.

Na haar studie heeft Diana zich ontwikkeld naar een veelzijdig vocaliste. Ze nam een duo cd op met jazz contrabassist extraordinaire Harry Emmery en maakte diverse muzikale theatervoorstellingen waaronder “Peggy & Nina” (over Peggy Lee en Nina Simone) en “Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital”. Daarnaast is zij als alt-mezzo sopraan actief bij klassieke concerten.

In 2018 bracht zij haar Franstalige album Tout finit par des chansons uit – naar haar gelijknamige theatervoorstelling. Haar album is uitgekomen op het Utrechtse label TRPTK. Diana was finaliste van het Concours de la chanson Alliançe Francaise 2019 en als zangdocent verbonden aan de Jazz Department van het Conservatorium van Amsterdam.

Piet van der Pas
Piet van der Pas bezocht in de jaren 70 van de vorige eeuw de Haagse academie voor podiumvorming en volgde daar toneel-, mime-, zang- en danslessen. Hij begon zijn werkzame leven bij mimegrootmeester Rob van Reijn met wiens gezelschap, Het Nederlands Pantomimetheater, hij door Europa toerde. Hij regisseerde voor jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam en theater Der Jugend in München. Hij was als acteur verbonden aan Stichting Theater de Regentesse en speelde rollen in onder meer Romeo & Julia, Hamlet en De Nachtportier. Bij ‘Het portret spreekt’ gaf hij gestalte aan wiskundige Simon Stevin en Koning Willem II en III. Ook maakte hij diverse voorstellingen voor rondreizend theaterfestival De Parade.

Zijn stem is te horen in menig spannend audioboek waaronder die van Dan Brown’s Da Vinci Code, Bernini Mysterie etc. Hij is al bijna twintig jaar op TV-, in film- en het theater de Profpiet in de Club van Sinterklaas. Ook speelt hij al zes jaar de meest uiteenlopende karakters in de grote Kerst-dansvoorstellingen van De Dutch Don’t Dance Divison en het Residentieorkest.

Piet maakt al meer dan veertig jaar (alleen of met collega’s) vertelvoorstellingen met werk van onder meer H.C. Andersen, Belcampo, Toon Tellegen en de meest uiteenlopende dichters. 

Piet van der Pas hoorde Diana van der Bent en Paul den Bakker voor het eerst zingen en spelen tijdens een tuinfeestje en was meteen verkocht. Groot was dan ook de vreugd toen hij gevraagd werd hen te regisseren bij diverse theaterconcerten. Nu, tot vreugd van alle drie, staan zij samen op toneel.

Paul den Bakker
De passie voor muziek begon bij gitarist Paul den Bakker al op zeer jonge leeftijd. Geïnspireerd door het werk van musici in zijn familie speelde hij zijn eerste noten op de piano. Een oude gitaar die hij kreeg van zijn oom, bracht hem bij het instrument waarmee hij inmiddels onlosmakelijk is verbonden.

Paul ging in eerste instantie aan de slag als autodidact in verschillende stijlen. In zijn tienertijd besloot hij zich toe te spitsen op het spelen van jazz gitaar. Hij studeerde onder meer bij jazzgitarist Erwin Beijersbergen en het jazz instituut DJAM te Amsterdam. Het muzikale partnerschap met zangeres Diana van der Bent ontstond in 2009. Mede hierdoor verschoof het accent van solo jazz naar het begeleiden van zang in stijlen zoals jazz, het Franse chanson en het betere theaterlied. Zijn arrangementen en speelstijl laten zich omschrijven als lyrisch, vloeiend en alleen die noten bevattend die daadwerkelijk van betekenis zijn voor de boodschap van het lied.

 

 
 
previous next
X