Tout finit par des chansons

Op 5 oktober 2018 kwam onze Tout finit par des chansons officieel uit via platenlabel TRPTK. Wil je de CD beluisteren en/of bestellen? Klik hier! Let op: dit is de link naar de fysieke cd, er zijn ook digitale downloads of USB sticks beschikbaar.

Op 17 maart 2019 hadden wij de eer om met twee van de chansons uit onze voorstelling in de finale van het 35e Concours de la chanson Alliançe Francaise te staan!

Het album is ook beschikbaar via bandcamp, luister hier alvast naar Avec le temps van Leo Ferré.

Album releasevoorstelling 5 oktober 2018

OVER TOUT FINIT PAR DES CHANSONS

Tijdens deze sfeervolle theatervoorstelling met muziek, gesproken woord en beeld, waant u zich terug

in de kelders en kroegen van de naoorlogse Parijse wijk Saint-Germain-des-Prés, dé ontmoetingsplaats voor beroemde filosofen, schrijvers en cineasten. De plek waar het geëngageerde en literaire Franse chanson haar hoogtijdagen beleefde.

Juliette Gréco vertolkte er, aangespoord door Jean-Paul Sartre, haar eerste chanson en werd in korte tijd de muze van de existentialisten. Getalenteerde dichters schreven voor haar, maar ook nog nauwelijks bekende zangers en liedjes-

Foto Hans Dunlop

schrijvers boden haar hun chansons aan. Ze nam werk op van onder andere Brel, Brassens, Ferré, Aznavour en Gainsbourg en bracht ze zo onder de aandacht van het grote publiek.

De vedette Patachou liet in haar theaterrestaurant jonge veelbelovende artiesten optreden. Onder andere Brel en Brassens traden er geregeld op. Zij hielpen weer de jonge zangeres Barbara op weg. Die gaf op haar beurt Moustaki weer een duwtje in de goede richting door een duet met hem op te nemen, en zo hielp iedereen iedereen. Want ondanks hun verschillende achtergronden hadden ze één ding gemeen, de oorlog en hun herinneringen eraan.

 

TOUT FINIT PAR DES CHANSONS wordt gezongen en verteld door Diana van der Bent, met Paul den Bakker op gitaar en visuals van Ruben Maalman. Regie Piet van der Pas. Voor geplande voorstellingen check de agenda!

BIO

Diana van der Bent is een veelzijdig vocaliste, geschoold in zowel lichte als klassieke muziek. Na haar afstuderen aan het Utrechts conservatorium in 2012, nam zij in 2015 haar debuut cd op met contrabassist Harry Emmery. Sindsdien ontwikkelde ze diverse – zeer uiteenlopende – muzikale voorstellingen die gek genoeg telkens één gemene deler hadden; in elke voorstelling zat wel een Frans chanson. Lees haar volledige bio hier.

Paul den Bakker studeerde gitaar bij jazzgitarist Erwin Beijersbergen en daarna bij muziekopleiding DJAM te Amsterdam. Naast zijn duo met Diana was hij actief in diverse formaties waaronder de fusiongroep Footprints. Voor Tout finit par des chansons schreef hij samen met Diana de arrangementen en vermengt hij in zijn begeleiding de rijkheid van jazzharmonie met de sensitiviteit en lyriek van het chanson

Ruben Maalman heeft zijn potlood en penseel niet meer losgelaten sinds hij op zij veertiende zijn eerste stripverhalen publiceerde. Sinds zijn studie aan de kunstacademie van Rotterdam is hij werkzaam als beeldmaker in de breedste zin van het woord. Hij maakt allerlei illustraties, portretten, animaties, schilderijen en tekeningen met potlood, verf, krijt, inkt en pixels.

Piet van der Pas is een Nederlands acteur en regisseur. Van der Pas volgde zijn opleiding op de Academie voor Podiumvorming in Den Haag. Van Rob van Rijn leerde hij pantomime, mise-en-scène en de impact van het bewegen. Hij is bekend van zijn jarenlange verschijning in theaterproducties en zijn optredens op De Parade en zijn regies in Nederland en Duitsland. Naast acteren spreekt Van der Pas ook boeken in.

 

 
 
previous next
X