Van Ramses tot Rossini

next show  -   Tout finit – Den Haag
DAYS HOURS MINUTE SECOND

Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital

In dit komische muziektheaterprogramma leidt zangeres Diana van der Bent je met veel charme en kundigheid door de meest illustere stukjes in- en over de klassieke muziek. Begeleid door Rik Helmes op piano verandert zij in een prima donna, ontaard ze in schaamteloze verleiding en raast ze er in enkele minuutjes tijd wat Chopin doorheen. Laat u verleiden tot mooie, gekke -en bijzondere muziek omlijst met een (glim)lach.

Diana van der Bent  (zang en spel) | Rik Helmes  (piano) | Piet van der Pas  (regie) | info en boekingen info[at]dianamusic.nl

VRTR-A4 algemeen MEDIUM

Foto: Rijn Buve

Wat vinden anderen van Van Ramses tot Rossini?

Op het Fringe Festival Delft 2015 , waar Van Ramses tot Rossini haar première beleefde, eindigde het programma met het maximale aantal sterren op de tweede plaats voor de Fringe Publieksprijs. Hans van der Maas, recensent voor het festival, schreef het volgende over Van Ramses tot Rossini:

“Eerste reactie? Wat een stem! Flexibel, krachtig en loepzuiver. De voorstelling heet ‘Van Ramses tot Rossini’ en zo letterlijk mag je dat nemen. Soepel manoeuvreert ze in een intrigerend half uurtje van onvervalste opera tot een klassieke Shaffy. Er schiet slechts één woord te binnen: vakvrouw. Een eervolle vermelding is zeker ook op z’n plaats voor haar begeleidende pianist.”

Tijdens het festival Rijswijks Pracht 2016 werd ‘Van Ramses tot Rossini’ bekroond met de juryprijs

“Een buitengewoon professioneel optreden van Diana van der Bent op een passende locatie namelijk het museum Rijswijk. Vier keer weet zij telkens 60 toeschouwers te beroeren met haar fluwelen stem en performance. Het geheel is tot in detail geregisseerd door Piet van der Pas. Een programma met een scala van liedjes van Ramses tot Rossini dat uitstekend en formidabel begeleid en ondersteund wordt door een pianist (Rik Helmes red.). Een optreden met veel vaart en dynamiek. Ook betrekt zij op lieftallige wijze het publiek bij haar liedjes. De verschillende muziekgenres worden met een geestige knipoog benaderd. Zowel door jong als oud publiek gewaardeerd”, aldus de jury.

 

 
 
previous next
X