Jazz & Poëzie

next show  -   Eb & Vloed – Nijverdal
DAYS HOURS MINUTE SECOND

‘Langzaam glijden klanken langs een silhouet van woorden’

jazz & poezie - smara siddhi

Katja Gebbink, Diana van der Bent, Harry Emmery

Nog niet zo lang geleden besloten Diana van der Bent (zangeres), Katja Gebbink (dichter) en Harry Emmery (contrabassist) hun creatieve krachten te bundelen. De virtuoze jazzklanken van Emmery’s contrabas combineren op wonderlijke wijze met de fenomenale stem van Diana van der Bent en de meeslepende woorden van Katja Gebbink. Wie zich durft te laten meevoeren door dit kersverse trio zal- wellicht met de ogen gesloten- op ongekende plekken komen en de kunst van woord en klank weten te verstaan.

“Ik ben zeer onder de indruk van dit trio, dat alleen maar zo goed kan zijn in deze combinatie, omdat ieder van hen stuk voor stuk steengoed in hun vak is.” Piet van der Pas – acteur/regisseur

Bio

Diana van der Bent studeerde af aan het conservatorium en heeft onlangs haar eerste CD opgenomen met Harry Emmery. Haar prachtige, warme, flexibele stem treft iedere noot en met haar expressie weet ze ook de teksten die ze zingt feilloos bij toehoorders binnen te brengen.

Katja Gebbink is afgestudeerd tekstwetenschapper en schreef in korte tijd een roman en een dichtbundel. Haar tweede bundel met korte gedichten zal dit jaar worden uitgegeven. Met ritmische taalprecisie weet Gebbink sfeer, emotie en ontroering op te wekken over de alledaagsheid van het leven.

Harry Emmery (ex-Metropole-orkest) trad op met alle groten der aarde op jazzgebied en stond maarliefst 86 keer op North Sea Jazz Festival in een tijdsbestek van 29 jaar. Hij is beroemd geworden om zijn zelf uitgevonden thumbing-techniek, waardoor hij – in combinatie met zijn welhaast zingende contrabas – in zijn eentje klinkt als een orkest. Harry Emmery is op meer dan 90 jazz-cd’s te beluisteren.

 

 
 
previous next
X